• Menü
  • Főoldal
  • Pincészet
  • Étterem
  • Hétvégi ajánlatunk
  • Vendégház
    • Vendégház
    • Foglalás
    • Vendégház galéria
  • Esküvő
  • Kapcsolat
    • Elérhetőségeink
    • Kisfaludy Pályázat
Inhauser Pincészet Inhauser Pincészet
Családi borászat és panzió Somlóhegyen
Menü
Menü

Pincészet


 

Fröccsterasz a Somlóhegyen - Inhauser Pincészet

Fröccsterasz a Somlóhegyen

Örökség és lendület

Az Inhauser Pincészetet nagypapám alapította 1951-ben, majd édesapám, Inhauser István folytatta a szőlő művelését. 50 évig készített borokat; munkássága, személyisége kitörölhetetlen nyomokat hagyott a Somló történelmében. Óriási szerepe volt abban, hogy az egyébként “kihalásra” ítélt Juhfark mára a Somló legismertebb szőlőfajtája lett. Tőlük tanultam meg már gyermekkoromban szeretni a Somlót és tisztelni a bort. Igazán szerencsés vagyok, hogy az ő nyomdokukban, a tőlük kapott tudással ma már én vezethetem az idén 70 éves Inhauser Pincészetet.

Somlói Juhfark - Inhauser Pincészet, Somlóhegy

Csak bor, semmi vegyszer

Zöld Somló

Mikor átvettem az Inhauser Pincészet irányítását, úgy döntöttem, hogy a szőlőimet rendhagyó módon öko gazdálkodásban művelem és minden vegyszertől mentes borokat készítek. Az első években ennek következtében szinte semmit sem tudtam szüretelni, de nem adtam fel. 3-4 év eltelte után a szőlő immunrendszere magától kezdett helyreállni, majd évről-évre egyre szebb termést hozott. Ez megerősített abban, hogy jó úton járok. Ma már büszkén kóstoltatom vegyszermentes boraimat, amelyek beigazolták, hogy a vegyszermentes gazdálkodás az én utam.

Somlói Juhfark Vulkán 2015 - Inhauser Pincészet

Somlói Juhfark Vulkán 2015

Karakteres, száraz bor - szalmasárga szín, dióra vagy mandulára emlékeztető illat

Ízvilágát nagyban meghatározzák a borvidék talajának erősen minerális jegyei. Fanyar, férfias nedű, mely igazán igényli a hosszú, fahordóban történő érlelést. Ha kellő időt hagynak neki, határozott savai veszítenek kezdeti érdességükből, rendkívül harmonikussá válnak, elegáns, testes bor lesz belőle. A nagyságához méltó szervizt igényel, ásványossága miatt fogyasztása a szokásosnál magasabb hőmérsékleten ajánlott, illatai pedig akkor bontakoznak ki leginkább, ha a palack felbontása után szellőztetjük egy keveset. Halételek kitűnő kísérője lehet.

 

inhauserpinceszet.hu-logo-white

Navigáció

Pincészet
Étterem
Esküvő
Vendégház
Foglalás

Elérhetőségeink

Inhauser Pincészet és Vendégház

Telefonszám: +36 70 634 3206
E-mail: inhauseri@gmail.com

Cím: 8483 Somlószőlős, Somlóhegy Hrsz 2654.

Kövessen bennünket Facebook-on is!

Inhauser Pincészet

© 2021 Inhauser Pincészet. Vendégház, étterem és borászat a Somlóhegyen. Minden jog fenntartva. Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat Sütik

Kreatív website